ដើម្បីសម្រេចក្តីស្រមៃ និងមានជំនាញមួយច្បាស់លាស់ក្នុងជីវិត យុវតី សៅ កូរីរដ្ឋា បានចាកចេញពីស្រុកកំណើតនៅខេត្តព្រះវិហារ មកកាន់រាជធានីភ្នំពេញ ដើម្បីរៀនផលិតនំ នៅវិទ្យាស្ថានសហគ្រិនភាព និងនវានុវត្តន៍ ក្រោមគម្រោងរបស់កម្មវិធីបណ្តុះបណ្តាលជំនាញបច្ចេកទេស និងវិជ្ជាជីវៈ ដល់យុវជនមកពីគ្រួសារក្រីក្រ និងគ្រួសារងាយរងហានិភ័យ ១,៥លាននាក់របស់រាជរដ្ឋាភិបាល។
យុវតី សៅ កូរីរដ្ឋា និយាយថា ជំនាញផលិតនំនេះ គឺនាងត្រូវសិក្សារយៈពេលប្រាំមួយខែ ដោយសិក្សាអំពីការផលិតនំ និងដុតនំជាច្រើនប្រភេទផ្សេងៗគ្នា។ កូរីរដ្ឋា បន្តថា ត្បិតទើបតែរៀនបានរយៈពេលមួយខែក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែនាងបានរៀន និងស្វែងយល់បានច្រើនអំពីការផលិតនំ ខណៈការបង្រៀនរបស់លោកគ្រូ អ្នកគ្រូ ក៏មានការបង្ហាត់បង្ហាញច្បាស់លាស់ ដិតដល់ និងយកចិត្តទុកដាក់។
កូរីរដ្ឋា បន្ថែមថា ក្នុងអំឡុងពេលរៀនជំនាញធ្វើនំបានមួយខែនេះ នាងអាចរៀនធ្វើនំបានមួយចំនួននៅផ្ទះដោយខ្លួនឯង ទោះប្រភេទនំខ្លះមិនទាន់មានឧបករណ៍គ្រប់គ្រាន់ក្នុងការផលិត ប៉ុន្តែនាងតែងតែយកចិត្តទុកដាក់ និងកត់ត្រារូបមន្តផ្សេងៗទុក និងតាមដានសួរគ្រូបន្ថែមនៅពេលមានចម្ងល់ជានិច្ច។
សិក្ខាកាមរូបនេះបានបន្តថា វគ្គសិក្សារយៈពេល៦ខែនេះ មិនមែនជារយៈពេលវែងពេក ឬខ្លីពេកសម្រាប់ការសិក្សានោះទេ ព្រោះថា មានពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការរៀន និងស្វែងយល់ ថែមទាំងទទួលបានឱកាសហាត់ការងារជាមួយកន្លែងហាត់ការដែលជាដៃគូសហការណ៍របស់សាលាផងដែរ។ យុវតីមកពីខេត្តព្រះវិហាររូបនេះបន្តថា ប្រសិនបើរៀនដុតនំ នៅខាងក្រៅក៏មិនមានការសិក្សាដែលមានរយៈពេលដូចនេះដែរ ហើយត្រូវបង់លុយដើម្បីរៀនទៀតផង ដូច្នេះក្នុងរយៈពេលនេះ នាងគិតថា គឺជាពេលវេលាសមស្របបំផុតសម្រាប់រៀន ដើម្បីទទួលបានជំនាញមួយច្បាស់លាស់។
បើតាម យុវតី កូរីរដ្ឋា ជំនាញធ្វើនំ និងដុតនំនេះ គឺគេសិក្សាអំពីរូបមន្តនៃការលាយម្សៅនំ របៀបលាយគ្រឿងផ្សំ ស្គាល់សម្ភារៈដែលត្រូវមានក្នុងការផលិតនំ ការធ្វើនំដែលមានរូបរាងខុសៗគ្នា និងការស្វែងយល់ពីការបង្កើតថ្មី និងការអភិវឌ្ឍន៍ផ្នែកនេះផងដែរ។
សៅ កូរីរដ្ឋា យល់ឃើញថា ជំនាញដុតនំ ឬការផលិតនំ មានសារៈសំខាន់ជាងគេក្នុងវិស័យអាហារូបត្ថម្ភ និងសេដ្ឋកិច្ចសង្គម ព្រោះជំនាញនេះ អាចឱ្យយើងផ្គត់ផ្គង់អាហារដែលមានគុណភាព និងប្រភេទសំបូរបែបទៅកាន់សហគមន៍។ ជំនាញដុតនំនេះ មិនត្រឹមតែជួយឱ្យប្រជាជនបានទទួលអាហារចំណីប្រកបដោយអនាម័យ និងរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយបង្កើតការងារក្នុងវិស័យកែច្នៃអាហារដ៏ធំមួយផងដែរ។ បន្ថែមពីនេះ ជំនាញដុតនំ ក៏អាចជួយជំរុញការលូតលាស់សេដ្ឋកិច្ចតាមរយៈការបើកអាជីវកម្មថ្មីៗទាក់ទងនឹងផលិតផលនំ ហើយអ្នកដែលមានជំនាញផលិតនំនេះ អាចផ្តល់នូវបរិយាកាសផ្តោតលើវប្បធម៌អាហារដែលជំរុញសុភមង្គល និងសុខភាពល្អនៅក្នុងសង្គម។
បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ជំនាញផលិតនំនេះ យុវតី សៅ កូរីរដ្ឋា នឹងមានគម្រោងរៀនជំនាញឆុងកាហ្វេមួយទៀត ហើយបន្ទាប់មកនាងនឹងស្វែងរកការងារធ្វើដើម្បីសន្សំបទពិសោធន៍ក្នុងផ្នែកនេះឱ្យបានច្រើន មុនវិលត្រឡប់ទៅស្រុកកំណើតវិញ ដើម្បីបើកអាជីវកម្មផ្ទាល់ខ្លួនក្នុងក្តីស្រមៃ។
យុវតី សៅ កូរីរដ្ឋា ក៏សូមលើកទឹកចិត្តដល់យុវជន យុវនារីទាំងអស់ដែលចង់រៀន ចង់ចេះជំនាញមួយច្បាស់លាស់ក្នុងខ្លួនអាចស្វែងរកឱកាសសិក្សាជំនាញផ្សេងៗដែលស្ថិតក្រោមកម្មវិធីបណ្តុះបណ្តាលជំនាញវិជ្ជាជីវៈ និងបច្ចេកទេស ដល់យុវជនមកពីគ្រួសារក្រីក្រ និងគ្រួសារងាយរងហានិភ័យ ១,៥លាននាក់របស់រាជរដ្ឋាភិបាល នៅតាមបណ្ដាគ្រឹះស្ថានសិក្សានានាទាំងរាជធានីភ្នំពេញ និងតាមបណ្ដាខេត្តនានា៕