ផលិតផលទៀនក្រអូប ដែលមានក្លិនចម្រុះ ត្រូវបានសិស្សមួយក្រុមមកពីវិទ្យាល័យព្រែកលៀប សាលារៀនជំនាន់ថ្មី រួមគ្នាបង្កើត ដោយប្រើប្រាស់រូបមន្តគីមីវិទ្យាដែលពួកគេបានរៀន។ ផលិតផលនេះ បានបង្ហាញពីភាពច្នៃប្រឌិត របស់យុវជនដែលកំពុងរៀននៅវិទ្យាល័យ តែអាចបង្កើតស្នាដៃថ្មី ចេញពីចំណេះដឹងដែលពួកគេបានរៀននៅសាលា។
យុវជន ងិន ចាន់គ្រឹះស្នា ដែលមានវ័យ ១៣ឆ្នាំ ជាប្រធានក្រុមផលិតទៀនក្រអូប (សមាជិកប្រាំនាក់) និងបច្ចុប្បន្នកំពុងបន្តការសិក្សាថ្នាក់ទី០៨ នៃវិទ្យាល័យព្រែកលៀប ភ្នំពេញ, គ្រឹះស្នា និយាយថា គម្រោងក្នុងការផលិតទៀនក្រអូបនេះ គឺបានលេចរូបរាងកាលពីចុងឆ្នាំ២០២៣ ក្រោយពួកគេទទួលបានការសិក្សាអំពីជំនាញគីមីវិទ្យា។
កត្តាចម្បងដែលជំរុញឱ្យ គ្រឹះស្នា និងក្រុម ផលិតទៀនក្រអូប គឺ ជាការចង់សាកល្បងចំណេះដឹងគីមីវិទ្យាដែលក្រុមខ្លួនបានរៀនពីសាលា ក៏ដូចជាចង់ដកបទពិសោធន៍ក្នុងការផលិតផ្ទាល់។ ហើយមួយវិញទៀត ក៏ចង់ឱ្យអ្នដែលមិនធ្លាប់ចាប់អារម្មណ៍អំពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ទៀនក្រអូប បានដឹងអំពីគុណតម្លៃនៃទៀនក្រអូប ក្នុងការបង្កើនផលិតភាពទៅកាន់របៀបនៃប្រើប្រាស់ជីវិតប្រចាំថ្ងៃ។
ទៀនក្រអូប មានសារៈប្រយោជន៍ច្រើនដូចជា បង្កើនការចងចាំ បង្កើនអារម្មណ៍ល្អ និងធ្វើឱ្យបន្ទប់មានផាសុកភាពល្អ តាមរយៈការផលិតទៀនក្រអូបទៀតសោធ បានជួយទៅដល់ការប្រើប្រាស់សម្ភារៈផ្សេងៗដែលមាននៅក្នុងស្រុកស្រាប់ក្នុងតំបន់យើង ដូចជា ក្រមួន សណ្តែក រួមទាំងប្រភេទក្លិនដែលចម្រាញ់មកពីធម្មជាតិផងដែរ។
ងិន ចាន់គ្រឹះស្នា ប្រធានក្រុមផលិតទៀនក្រអូប
ប្រធានគម្រោងផលិតទៀនក្រអូបវ័យ១៣ឆ្នាំ បន្តថា កំឡុងប្រត្តិបត្តិកិច្ចការផលិតទៀនក្រអូបនេះ ក្រុមខ្លួនបានជួបនឹងបញ្ហាប្រឈមមួយចំនួនដូចជា ខ្វែងគំនិតគ្នាក្នុងការពិភាក្សា មានបញ្ហានៅពេលធ្វើការពិសោធន៍ និងសាកល្បងដំបូងជាដើម, តែយ៉ាងណា ដោយគិតទៅដល់គោលដៅរួម និងការប្តេជ្ញាចិត្ត ក្រុមខ្លួននៅតែអាចបន្តសកម្មភាពទៅបានដោយរលូន។
ដោយសារមានចំណេះជំនាញ ការខិតខំ និងភាពជឿជាក់ យុវជន ងិន ចាន់គ្រឹះស្នា បានបង្ហាញមហិច្ឆតា ចង់នាំយកផលិតផលទៀនក្រអូបរបស់ក្រុមខ្លួន ចូលទៅកាន់ទីផ្សារក្នុងស្រុក៕